Kennel Twinkelbell'sEngelse Cocker Spaniels
     

      Contact    Wie zijn wij     Teven    Puppy's     Oudjes    Werkwijze    Fotoalbum     Update
 

 


Hallo, wij zijn familie den Hartog en wonen samen met onze cockers en britten in het achterhoekse dorp Silvolde. 

Leuk dat u onze site een bezoekje brengt!

Onze uit de hand gelopen maar serieuze hobby is begonnen door de aankoop in 2005 van onze lieve reu Tommie. Tommie is bij ons komen wonen als huishond en we hadden geen enkele intentie om te gaan fokken. Doordat we met Tommie naar gehoorzaamheidscursus gingen en lid werden van een kynologenvereniging bij ons in de buurt en daar ringtraining gingen volgen werd het vuurtje aangewakkerd om eens met Tommie een echte show te gaan lopen. Dit was het eerste kleine begin van onze huiselijke kennel want al snel daarna werden wij nog ernstiger besmet met het cockervirus en is het nu een manier van leven geworden waarbij onze honden een belangrijke plek binnen ons gezin hebben als dierbare huisgenoten. In april 2008 hebben wij ons eerste nestje mogen verwelkomen.

Onze droom is een kennel die geheel uit eigen fok zal bestaan. We proberen van elke moederhond weer een dochter aan te houden. Inmiddels is dit allemaal gelukt en zijn we al vele generaties verder. Onze aangekochte cockers zijn dus de grondleggers van onze huiselijke maar selecte kennel.

Wij proberen cockers te fokken met de rasstandaard als uitgangspunt. Bij ieder teefje die een nestje mag krijgen gaan we nauwkeurig te werk om een verantwoorde en passende combinatie te vormen. Daarbij letten we nauwkeurig op karakter, gezondheid en exterieur. Dit alles is niet altijd even makkelijk want tenslotte is het nog altijd zo dat de natuur, bij levende wezens, het laatste woord heeft. 

We genieten iedere dag met volle teugen van onze cockers en we kunnen wel stellen dat ons leven bepaald niet saai is te noemen met een huis vol blije, vrolijke en enthousiaste cockers. Dankbaar zijn wij onze cockers dan ook voor al het goede wat ze ons al gegeven hebben.

In augustus 2022 is aan onze gezamenlijke droom en passie een einde gekomen door het totaal onverwachts overlijden van mijn lieve man Theo. Ik probeer nu samen met mijn dochters onze gezamenlijke droom, passie en manier van leven op een kleinschalige manier voort te zetten.  

We hopen dat u met veel plezier onze website zult bekijken en indien u meer informatie wil of ons en onze cockers wil komen bezoeken dan bent u na mail contact van harte welkom en zorgen wij ervoor dat de koffie klaar staat. 

Marcella, BastiŽnne, Benthe, Berbel en alle Twinkelbell's Cockers.

 

 

 

 

 

 

  

Contact     Wie zijn wij       Teven     Puppy's     Oudjes     Werkwijze     Fotoalbum     Update